SeDaRI HaKiKaT DuNia HaRi iNi

Make Money With cashCrate - Join me!!

Kehidupan adalah anugerah utama Ilahi. Anugerah khdupan ini memberi gambaran kebesaran-Nya buat kita semua. Anugerah ini wajib kita syukuri dan haragai. Internet adlh kemudahan buat umat manusia yg tdk kira umur, pangkat, agama, bangsa, Negara dan yg sewaktu dgnnya. Justeru itu, manfaatkanlah ia utk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat bhw apa shja yg kita lakukan akan dip't/jawabkan pda kemudian hari.


Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kpd kita. Halalkan kegunaan akal. Hati dan lidah pda perkara yg bakal membawa kpd kecemerlangan diri kita samaada di dunia mahupun di akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali ‘pergi’ tak akan ‘kembali’. Bak pepatah melayu,’buat baik berpada-pada dan buat jahat JANGAN sekali’. Kewujudan website ini dgn blog sbg wadah utk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dgn ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun dunia terus maju dgn teknologi, kita seharusnya terus mengekalkan akhlak dan jati diri insani.

Saturday, November 27, 2010

Sua rasa hatiku ii....


Hujan yang turun membasahi bumi..melamunkan fikiranku sejenak membisikkan kesayuan hati. Hujan ini ibarat hatiku yang sedang menyeliputi jiwaku yang kelam..fikiranku kosong dek kusut terburai utk menguraikan tali permasalahan yang ada.Termenung aku...dan terus termenung mengharapkan keajaiban yang akan membawa kesedihan ini pergi dan menggantikannya dengan keindahan dan kebahgiaan. Namun itu mana mungkin terjadi..aku pasrah lagi!

Semuanya ini hanya merugikan masa kerana tiada hasil yang bermakna tanpa jalan penyelesaian. Ya Allah...permudahkan setiap urusanku didunia mahupun yang berkaitan dgn akhirat. Hanya kepada-Mu ku bermohon dan bersujud...

Anak2 kecil galak bermain hujan..riang ria terkena percikan azimat..segala kemarahan, kekecewaan dan kesedihan seketika tadi..hilang begitu saja. Indahnya zaman keanakan..namun semua itu sudah berlalu bagiku! Kini hanya mengharapkan sinar bertaut kembali ceria bersama ikatan yang pasti tidak akan putus tanpa sempadan.

No comments:

Post a Comment

Make Money With CashCrate