SeDaRI HaKiKaT DuNia HaRi iNi

Make Money With cashCrate - Join me!!

Kehidupan adalah anugerah utama Ilahi. Anugerah khdupan ini memberi gambaran kebesaran-Nya buat kita semua. Anugerah ini wajib kita syukuri dan haragai. Internet adlh kemudahan buat umat manusia yg tdk kira umur, pangkat, agama, bangsa, Negara dan yg sewaktu dgnnya. Justeru itu, manfaatkanlah ia utk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat bhw apa shja yg kita lakukan akan dip't/jawabkan pda kemudian hari.


Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kpd kita. Halalkan kegunaan akal. Hati dan lidah pda perkara yg bakal membawa kpd kecemerlangan diri kita samaada di dunia mahupun di akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali ‘pergi’ tak akan ‘kembali’. Bak pepatah melayu,’buat baik berpada-pada dan buat jahat JANGAN sekali’. Kewujudan website ini dgn blog sbg wadah utk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dgn ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun dunia terus maju dgn teknologi, kita seharusnya terus mengekalkan akhlak dan jati diri insani.

Tuesday, December 14, 2010

Sua rasa hatiku vi....

Aku dihimpit perasaan serba salah... ke sana ke mari xtau arah mana satu yang harus ku tuju. Bagaikan disambar halilintar... aku kemabukan.. kepeningan.. kerunsingan... kekaburan... kebimbangan... hampir berasa kehilangan... tapi entahlah...

Dimana seri maya kehidupanku yang selama ini ceria penuh bermakna walaupun kekadang aku diusik manja oleh pelbagai permasalahan @ kekusutan. Dulu aku kuat dan tabah menghadapi liku2 kehidupan...kenapa kini aku terlalu lemah!! Kenapa!! Adakah aku sudah jemu @ mungkin aku kini diambang lena yang ngeri??...ArgHhhh...runsing!!

Ya Allah....bantulah hamba Ya Allah... bantulah hamba yang hina ini... tolonglah Ya Allah... aku xmau hidup dalam kepuraan.. apalagi hidup yang penuh tragis ini. Jadikanlah aku orang yang dihormati bukan dikhianati atau difitnahi. Jadikanlah aku sekuat akar pohon yang mencengkam tanah..bukan selemah ranting di dahanan. Jadikanlah aku orang yang elok budi pekerti dan bukan orang yang hilang akalnya. Ya Allah.... perluaskanlah jalan rezeki yang baik untukku... dan jauhkanlah aku dari kesempitan hidup. Bantulah aku Ya Allah....bersihkanlah jiwaku..sucikanlah hatiku...teguhkanlah imanku...berikaNLAh aku kekuatan dan kesabaran yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui lagi Maha Mengasihani...

No comments:

Post a Comment

Make Money With CashCrate