SeDaRI HaKiKaT DuNia HaRi iNi

Make Money With cashCrate - Join me!!

Kehidupan adalah anugerah utama Ilahi. Anugerah khdupan ini memberi gambaran kebesaran-Nya buat kita semua. Anugerah ini wajib kita syukuri dan haragai. Internet adlh kemudahan buat umat manusia yg tdk kira umur, pangkat, agama, bangsa, Negara dan yg sewaktu dgnnya. Justeru itu, manfaatkanlah ia utk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat bhw apa shja yg kita lakukan akan dip't/jawabkan pda kemudian hari.


Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kpd kita. Halalkan kegunaan akal. Hati dan lidah pda perkara yg bakal membawa kpd kecemerlangan diri kita samaada di dunia mahupun di akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali ‘pergi’ tak akan ‘kembali’. Bak pepatah melayu,’buat baik berpada-pada dan buat jahat JANGAN sekali’. Kewujudan website ini dgn blog sbg wadah utk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dgn ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun dunia terus maju dgn teknologi, kita seharusnya terus mengekalkan akhlak dan jati diri insani.

Wednesday, September 29, 2010

Seni kertas yang menakjubkanGambar yang kelihatan seperti lukisan 3D ini sebenarnya merupakan seni yang diperbuat daripada kertas. Dengan menggunakan peralatan seperti twizer, pensel mekanikal, pencungkil gigi, pisau kraftangan dan beberapa alatan lain, Jeff Nishinaka yang berusia 52 tahun telah berjaya mencipta seni artistik, hasil daripada kreativiti ukiran kertas dan kebijaksanaannya memanipulasi cahaya.

Setiap satu seni ini mengambil masa diantara 3 hari sehingga 4 bulan untuk dihasilkan dan boleh mencecah harga sehingga £64,000.

Saiznya pula bermula dengan 8 inci kali 8 inci sehinggalah ke 20 kaki panjang dan lebar.No comments:

Post a Comment

Make Money With CashCrate