SeDaRI HaKiKaT DuNia HaRi iNi

Make Money With cashCrate - Join me!!

Kehidupan adalah anugerah utama Ilahi. Anugerah khdupan ini memberi gambaran kebesaran-Nya buat kita semua. Anugerah ini wajib kita syukuri dan haragai. Internet adlh kemudahan buat umat manusia yg tdk kira umur, pangkat, agama, bangsa, Negara dan yg sewaktu dgnnya. Justeru itu, manfaatkanlah ia utk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat bhw apa shja yg kita lakukan akan dip't/jawabkan pda kemudian hari.


Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kpd kita. Halalkan kegunaan akal. Hati dan lidah pda perkara yg bakal membawa kpd kecemerlangan diri kita samaada di dunia mahupun di akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali ‘pergi’ tak akan ‘kembali’. Bak pepatah melayu,’buat baik berpada-pada dan buat jahat JANGAN sekali’. Kewujudan website ini dgn blog sbg wadah utk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dgn ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun dunia terus maju dgn teknologi, kita seharusnya terus mengekalkan akhlak dan jati diri insani.

Tuesday, September 28, 2010

Timbalan Perdana Menteri Malaysia
Timbalan Perdana Menteri Malaysia ialah jawatan politik kedua tertinggi di Malaysia. Terdapat lebih kurang sembilan orang yang telah dilantik memegang jawatan tersebut.

Perdana Menteri Malaysia ke-4 iaitu Tun Dr. Mahathir Mohamad mempunyai seramai empat orang Timbalan PM sepanjang beliau memegang jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia. Tun Dr Ismail Abdul Rahman merupakan Timbalan Perdana Menteri Malaysia pertama meninggal dunia sewaktu dalam perkihidmatan manakala Dato' Seri Anwar Ibrahim merupakan Timbalan Perdana Menteri yang pertama yang dipecat daripada kerajaan.

Timbalan Perdana Menteri Malaysia terkini ialah Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Senarai Timbalan Perdana Menteri Malaysia1 comment:

  1. harap-harap saya dapat markah penuh dalam kuiz k&k esok.............amin

    ReplyDelete

Make Money With CashCrate