SeDaRI HaKiKaT DuNia HaRi iNi

Make Money With cashCrate - Join me!!

Kehidupan adalah anugerah utama Ilahi. Anugerah khdupan ini memberi gambaran kebesaran-Nya buat kita semua. Anugerah ini wajib kita syukuri dan haragai. Internet adlh kemudahan buat umat manusia yg tdk kira umur, pangkat, agama, bangsa, Negara dan yg sewaktu dgnnya. Justeru itu, manfaatkanlah ia utk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat bhw apa shja yg kita lakukan akan dip't/jawabkan pda kemudian hari.


Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kpd kita. Halalkan kegunaan akal. Hati dan lidah pda perkara yg bakal membawa kpd kecemerlangan diri kita samaada di dunia mahupun di akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali ‘pergi’ tak akan ‘kembali’. Bak pepatah melayu,’buat baik berpada-pada dan buat jahat JANGAN sekali’. Kewujudan website ini dgn blog sbg wadah utk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dgn ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun dunia terus maju dgn teknologi, kita seharusnya terus mengekalkan akhlak dan jati diri insani.

Wednesday, August 18, 2010

INDAHNYA ALAM



Subhanallah


Indahnya alam ciptaan Tuhan..alangkah damainya ditepian pantai..disitu terserlah kebesaran-Mu Ya Allah bagi mereka yang cinta pada-Mu


Indahnya langit tidak bertiang..lautan luas terbentang..fajar dan senja silih berganti..



semuanya tunduk dan patuh pada-Mu


Alangkah besarnya nikmat-Mu pada hamba di sini..betapa hebatnya kasih-Mu..



inilah pujian kami pada-Mu..Subhanallah


Alangkah besarnya nikmat-Mu pada hamba di sini..betapa hebatnya kasih-Mu..besarnya nikmat-Mu pada hamba di sini..betapa hebatnya kasih-Mu..inilah pujian kami pada-Mu
Subhanallah

Indahnya bintang begemerlapan..meriahkan malam yang kesunyian..mergastua warnai alam maya..mengalunkan madah mengakui Kau Maha Besar..Kau Maha Besar!!Kau Maha Besar!!
Kau Maha Besar!! Ya.. Allah...



Tiada kata yg dapat ku ungkapkan selain memuji nama-nama Mu Ya Allah
kerana Kau Maha Pencipta..



Tiada apa yg dapat ku gambarkan selain sujud syukur pada-Mu Ya Allah
yg telah menciptakan sgla isi yg dilangit mahupun yg dibumi..
Subhanallah






No comments:

Post a Comment

Make Money With CashCrate